Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Jeg sa nei, men han godtok ikke. Er dette et overgrep?

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 17
Kjønn: dame

Spørsmål

Jeg møtte en gutt i sommer som gjorde litt ting jeg ikke ville. Jeg sa nei, men han godtok ikke. Er dette et overgrep? Vi hadde ikke samleie.

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss

Det er vondt å høre at gutten du møtte i sommer, ikke respekterte at du sa nei og gjorde ting du ikke ville. Alle seksuelle handlinger, også beføling, masturbasjon eller samleieliknende handlinger, skal alltid skje frivillig. Å gjøre noe seksuelt med noen uten samtykke og mot deres vilje, er alvorlig og regnes for overgrep, også om det ikke ble gjennomført et samleie. Nederst i svaret har vi satt inn en artikkel om seksuelle overgrep som du kanskje finner nyttig.

Du skriver ikke noe om du har snakket med noen om det som skjedde deg. Hvis ikke, og du ønsker det, kan du be om å få snakke med en heleseykepleier på en helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Legen din kan også henvise deg videre dersom det skulle være relevant.

Skulle du ønske å snakke med noen som har god kunnskap om uønskede seksuelle hendelser og overgrep, kan du også kontakte Dixi Ressurssenter mot voldtekt. De gir rådgivning og veiledning på telefon, e-post eller sms, dersom du ikke kan eller ønsker å oppsøke senteret direkte. Hjelpen der er gratis og du trenger ingen henvisning.

Hva er seksuelle overgrep og seksuell vold?

Ønsker deg alt godt,

vennlig hilsen
dinutvei.no