Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Misbrukt som ung – hva gjør jeg?

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 35
Kjønn: dame

Spørsmål

Hei. Jeg er er dame på 35 år. Har holdt noe inni meg siden jeg var mellom 12-14 år år. Selv min samboer vet ikke om det. Og jeg kjenner nå at det begynner å tære noe helt veldig inni meg, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre eller noe.

Jeg ble missbrukt når jeg var mellom 12-14 år. Han tok meg neden til og jeg måtte ta på han neden til, han har også sagt at han liker jentene sine neden til. Jeg har ikke turt å si noe til min mor. Dette er da mannen til veninnen til min mor som har gjort dette på meg.

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det er vondt å lese hva du ble utsatt for. Å få reaksjoner i etterkant, er ikke uvanlig. Det er heller ikke uvanlig å bruke tid før man klarer å snakke med andre om overgrep og å oppsøke hjelp. Det er bra du tar kontakt nå som du kjenner at det tærer på.

Et sted å starte kan være å fortelle fastlegen din hva du ble utsatt for og hvordan du har det i dag. Legen kan ha gode råd og også henvise deg videre ved behov, for eksempel til en psykolog.

Ønsker du å snakke med noen som har mye kunnskap om overgrep og som kan gi råd om veien videre, kan du kontakte Vold og overgrepslinja, VO-linja, på Chat eller telefon 116 006.

Du kan også henvende deg til DIXI Ressurssenter mot voldtekt og / eller et Nok./SMISO senter. Ingen av stedene tilbyr behandling, men ansatte her kan være gode å snakke med, også om hva som kan være til best mulig hjelp for deg. Alle nevnte steder kan du ta kontakt anonymt hvis du ønsker det.

Her er et par artikler du kanskje vil finne nyttige:
Vanlige reaksjoner etter vold, voldtekt eller andre seksuelle overgrep
Hjelp etter seksuelle overgrep og voldtekt

Ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen oss i dinutvei.no