Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Mulig å anmelde samme sak to ganger?

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 24
Kjønn: dame

Spørsmål

For noen år siden var jeg i parforhold hvor jeg ble utsatt for både fysisk og psykisk vold. Min søster anmeldte dette og saken ble henlagt. Jeg ga aldri avhør til politet da jeg var redd og mens saken pågikk var jeg fremdeles sammen med denne partneren.

Det er nå tre år siden jeg gikk fra ham og føler at nå som jeg har fått saken litt på avstand har klart å se ting litt klarere. Jeg tenker ofte på hvordan jeg ble behandlet av min forrige partner og ønsker å anmelde dette. Jeg lurer på om jeg kan anmelde dette selvom saken ble henlagt tidligere? Er det mulig å anmelde samme sak to ganger?

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Først – det er godt å høre at du er ute av forholdet med din ekspartner. Reaksjonene du beskriver at du har hatt i etterkant, er ikke uvanlige. Det er heller ikke uvanlig å bruke tid før en føler seg klar for å snakke om det en ble utsatt for, eventuelt å anmelde.

Hvis du selv vurderer å anmelde, og å forklare deg, vil det sannsynligvis innebære at politiet får nye opplysninger som kan stille saken i et annet lys. Politiet selv vil kunne gi informasjon om dette. Du kan også ta kontakt med en bistandsadvokat og forklare situasjonen. Bistandsadvokaten kan med en mer detaljert redegjørelse for hva som skjedde den gangen, gi et mer utfyllende svar på spørsmålet ditt og eventuelt gi råd om veien videre. Du kan søke etter an advokat på advokatenhjelperdeg.no

Utsatte for vold eller andre straffbare handlinger som har anmeldt et forhold, eller som vurderer å gjøre det, kan også kontakte et Støttesenter for kriminalitetsutsatte. Her kan du lese mer om støttesentrene og hvordan du tar kontakt.

Et alternativ til å anmelde, som du eventuelt også kan vurdere, er å melde saken inn til konfliktrådet. Konfliktrådet er frivillig, og innebærer at begge parter må være villig til å møte. Det er konfliktrådet som i så fall eventuelt kontakter din ekspartner, og inviterer ham til et møte. Her kan du lese mer om hvordan konfliktrådet kan hjelpe.

Vi håper svaret er til hjelp, og ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen oss i dinutvei.no.