Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Er det voldtekt, selv om jeg kysset han tilbake?

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 16
Kjønn: dame

Spørsmål

Jeg møtte en fyr og ble med han hjem. Da vi ankom hjemme hos han gjorde jeg det fullstendig klart at jeg var sliten og ikke hadde energi til å ha sex, men han insisterte. Når han kysset meg, kysset jeg han tilbake. Jeg ba han om å stoppe flere ganger under samleiet og fortalte at grunnen til dette var at jeg ikke orket, men han fortsatte.

Er dette voldtekt, selv om jeg kysset han tilbake?

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Du virker å ha vært tydelig på at du ikke ville ha sex, selv om du kysset gutten tilbake. At du ba han stoppe, er noe han skulle ha respektert.

Det du forteller at skjedde, er absolutt ikke greit. Om det var en voldtekt i lovens forstand, er ikke vi de rette til å svare på. Det kan noen med mer informasjon om hendelsen og juridisk kompetanse gjøre, eventuelt politiet. Ønsker du å få svar på dette, kan du for eksempel snakke med en bistandsadvokat. Her kan du lese mer om hva bistandsadvokat kan gjøre for deg og hvor du kan søke etter en.

Å snakke med noen, gjerne en fagperson, kan være til god nytte både for å finne ut av hva som har skjedd og hva som kan være til hjelp. Det kan for eksempel være helsesøster på skolen eller på en helsestasjon for ungdom. 

Andre steder du kan ringe til for å få råd er Alarmtelefonen for Barn og Unge på 116 111, Hjelpetelefonen for seksuelt misbrukte eller DIXI Ressurssenter mot voldtekt. Her kan du få luftet litt tanker om det som skjedde og se hva du ønsker eller vil gjøre med det.

Vi ønsker deg alt godt!

Vennlig hilsen
dinutvei.no