Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Datteren vår utsettes for psykisk og fysisk mishandling. Hvor kan vi gå for å få hjelp?

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 51
Kjønn: dame

Spørsmål

Jeg er mor til en jente på 28 år som lever med en rus misbruker, som i tilegg driver med psykisk å fysisk mishandling. De har vært sammen i 12 år, mye frem å tilbake, hun kommer hjem etter mishandling å bor hjemme en stund, men hver gang blir hun lurt til å komme tilbake for alt skal bli bra, noe det altså ikke gjør.

Hun er ufør pga dårlige nerver fra liten, dette gjør så innmari vondt for oss foreldre å søstrene hennes som bare vil at hun får ett godt liv, ikke leve under dette her. Hvor kan vi gå for å få hjelp?

Svar

Hei og takk for at du skriver til oss.

Situasjonen du beskriver høres vondt ut å være i for dere alle. Det er forståelig, og bra, at du lurer på hvor dere kan få hjelp.

Et sted dere kan ta kontakt å drøfte bekymringen dere har for datteren deres, er et krisesenter. Ansatte der har mye kunnskap om det å leve med vold og kan tilby råd og støtte til både datteren deres og dere som pårørende. Man trenger ikke å bo på et senter eller være i akutt fare for å få hjelp. Her kan dere lese mer om krisesentrene og her er finner du oversikt over landets krisesentre.

Datteren deres, og dere som pårørende, kan også kontakte VO-linjen på chat eller telefon 116 006.

Hvis det oppstår en situasjon hvor dere er redde for at hun utsettes for vold og er i fare, ring politiet på 112.

I denne artikkelen kan du eventuelt lese mer om hvordan å hjelpe noen som er utsatt for vold.

Det kan være utfordrende å være pårørende til en som blir mishandlet. Skulle du/dere selv få behov for støtte og hjelp, finnes det steder dere kan kontakte både innen kommunehelsetjenesten, spesialisthelsetjenesten, frivillighetsfeltet og andre. Her kan du lese mer om det, og hvordan å ta vare på seg selv som pårørende.

Vi ønsker datteren deres og dere alt godt,

Vennlig hilsen
dinutvei.no