Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Var dette seksuelt overgrep? Hva gjør jeg nå?

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 22
Kjønn: dame

Spørsmål

Jeg tror jeg ble utsatt for seksuelt overgrep for noen dager siden. Jeg var på fest, ble veldig full. Husker ikke alt men husker å gjentatte ganger Si nei. han prøvde å kle av meg selvom jeg ikke ville.

Neste jeg husker så har jeg ikke klær på, bare truse. Han vil ha den også av, jeg sier nei igjen. Så husker jeg at vi har sex, jeg husker jeg synes det var vondt å dyttet han bort, men han fortsatte. Etter dette begynte jeg å gråte, og sovnet uten å helt merke det. Våkner så tidlig på morgenen av at han penetrerer meg, jeg får panikk å hopper opp av sengen. Så drar jeg.

Jeg kjenner personen og er redd for konsekvenser. Tror ikke han skjønner at jeg føler som jeg gjør. Var dette seksuelt overgrep? Hva gjør jeg nå?

Svar

Hei, og takk for at du tar kontakt med oss.

Det du beskriver, er en voldtekt. Du ga flere ganger uttrykk for at du ikke ville ha sex og forsøkte å dytte gutten vekk. Likevel penetrerte han deg når du sov. Å ha sex med noen mot deres vilje og uten samtykke, eller når vedkommende er ute av stand til å samtykke, er ulovlig.

Du spør hva du gjør nå. Vi tenker det viktigste er at du får tatt godt vare på deg selv og at du oppsøker hjelp dersom du har behov for det. Reaksjoner etter slike hendelser varierer, og det gjør gjerne behov for hjelp også.

Mange finner det nyttig å snakke med en fagperson både for å finne ut av hva de kan gjøre og hva som kan være til best mulig hjelp. Vi vil anbefale deg å snakke med fastlegen din som kan ha  god oversikt over hjelpetilbud i din kommune. Du kan også kontakte helsestasjon for ungdom eller studenthelsetjenesten dersom du studerer.

Ønsker du å snakke med noen som har mye kunnskap om seksuelle overgep, kan du kontakte DIXI ressursenter mot voldtekt, eller et Nok.- eller SMISO-senter (senter mot incest og seksuelle overgrep).

Ønsker deg alt godt!

Vennlig hilsen
dinutvei.no