Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Utsatt for psykisk, fysisk og materiell vold – vet ikke hvordan jeg skal komme meg ut av forholdet

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Besvart: 09.10.2016

Alder: 21
Kjønn: mann/gutt

Spørsmål

Jeg er en gutt på 21 år. Jeg og kjæresten min har vært sammen i litt over to år.

Det siste året har jeg blitt utsatt for psykisk, fysisk og materiell vold. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal komme meg ut av forholdet. Samvittigheten tar helt overhånd når jeg skal prøve å avslutte forholdet. Den fysiske og materielle volden har avtatt etter at hun forsto at jeg planla å komme meg ut av det, hun sier at hun angrer på det som har skjedd. Jeg vet ikke om dette er noe som bare sies for å få meg tilbake 100%, eller om det er tilfellet at hun plutselig har endret seg. Dette er sikkert noe dere ikke kan svare helt sikkert på, men dere har kanskje erfaring fra vold i nære relasjoner.

Svar

Hei, og takk for henvendelsen din.

Dette høres ut som en vanskelig situasjon å stå i, og noe vi vil anbefale deg å snakke med noen om. Det du beskriver er forhold krisesentrene rundt i landet har mye erfaring med, og du kan ta kontakt med et krisesenter i nærheten av deg for å få videre råd og veiledning. Du trenger ikke å være i akutt fare for å oppsøke et krisesenter, og du kan enten komme til en samtale eller snakke med dem per telefon. Nederst i denne artikkelen kan du finne en oversikt over alle landets krisesentre. 

Du kan også henvende deg til Reform – ressurssenter for menn sin Mannstelefon på 22 34 09 60. Her finner du en telefonvakt du kan snakke med om det meste. Dersom det er behov for det, kan telefonvakten informere deg om hvor du kan henvende deg videre. Du kan også oppsøke din lokale ungdomshelsestasjon og be om råd. Ungdomshelsestasjonene tilbyr primært hjelp til ungdom opp til 20 år, men flere kommuner har utvidet tilbud til unge til 24 år. Les mer om tjenesten her.

Familievernkontorene kan også være et sted dere kan henvende dere, hvis dere ønsker å finne hjelp sammen. Ved stor pågang vil familier med barn prioriteres. Her kan du finne en oversikt over alle familievernkontorene i hele landet.

Vi ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen redaksjonen