Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Gutt på 20 lokket oss da vi var seks og åtte år og viste penisen sin. Noe jeg kan gjøre i dag?

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 37
Kjønn: dame

Spørsmål

Hei.

Da jeg var ca 6 og nabojenta ca 8 lokket en tredje nabo oss inn i huset til foreldrene hans ved hjelp av godteri. Han var vel i 20 årene. Han hadde på seg slåbrok som han åpnet mens han satt i sofaen og viste en erigrert penis. Han ville vi skulle ta på den, noe ingen av oss gjorde. Han satt og så på tv, som jeg senere skjønte var porno, og ville vi skulle se på det sammen med han. Vi prøvde å komme oss ut, men det var låst. Etterhvert slapp han oss ut.

Ingen av oss fortalte dette videre, men har vel ikke fått noen varige men av dette heller. Men jeg har flere ganger tenkt på hva han evt kan ha gjort mot andre barn. Og at jeg kunne ha stoppet det…

Er det noe jeg bør/kan gjøre med dette i dag?

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det du beskriver at nabogutten gjorde, er både alvorlig og ulovlig. Det er godt å høre at hendelsen ikke ga dere varige men.

For barn på seks og åtte år kan dette være en skremmende opplevelse som både er vanskelig å forstå og snakke om. Mange bruker lang til før de klarer å fortelle om slike opplevelser til andre, og det er det ofte flere grunner til. Uansett er det viktig ikke å klandre seg selv for ikke å ha fortalt om noe som verken var deres skyld eller ansvar at skjedde.

Siden du er usikker på om det er noe du kan eller bør gjøre i dag, anbefaler vi deg å snakke med noen som har kunnskap om overgrep og få hjelp til å vurdere hva som kan være det rette for deg. Steder du kan henvende deg er Hjelpetelefonen for seksuelt misbrukte på 800 57 000 eller et Nok.- eller SMISO-senter. Du kan få råd og stille spørsmål anonymt hvis du ønsker det.

Hvis du vurderer å snakke med politiet, kan du lese om hvordan du kan tipse politiet og hva det innebærer å anmelde her: https://www.politiet.no/tjenester/tips-politiet/

Vi ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen
dinutvei.no