Alder: 45
Kjønn: mann/gutt
Spørsmål
Hei
Jeg er en 45 år gammel mann, tidligere ustraffet. Ble i 2009 sammen med ei kvinne. Ble fort forelsket og på høsten flyttet vi sammen. Ble så oppmerksom på at hun brukte narkotika, hasj og amfetamin… Et sjokk for meg, men jeg begynte å «svelge kameler»…
Sakte men sikkert ble det episoder, diskusjoner som ble til krangling… Surrealistiske ting… Så kom volden. Fra mai 2009 til november 2015 cirka 25 hendelser. Blant annet ble en knust tallerken brukt mot mitt ansikt og ved to anledninger kom politiet og jeg ble kjørt til legevakt samt krisesenter. Men jeg prøvde å skjerme henne.
I denne tiden var jeg i jobb. Det var ikke hun og hun gikk heller ikke på NAV. Så jeg stod alene mht. økonomi. I de verste periodene ble jeg sykmeldt og NAV orientert om situasjonen.
Så når det ble slutt i november 2015 går hun til politiet og anmelder meg for frihetsberøvelse samt fysisk vold og psykisk terror. Fikk besøksforbud, fikk ikke ut sakene mine av leiligheten. Jeg får besøksforbudet opphevet med det
resultat at hun anker og kommer med nye beskyldninger. Denne gang voldtekt, slått ut tenner samt at jeg har slått min eks. Jeg får medhold denne gangen også. Fikk nå svaret fra politiet mht. hennes anmeldelse at den er henlagt.
De siste åra har vært tøffe… Økonomisk og emosjonelt… Men anmeldelsen mot meg pulveriserte meg
Svar
Hei. Takk for henvendelsen din.
Det å bli utsatt for vold kan gi ulike reaksjoner, på kort og lang sikt. Ut fra det du beskriver, er det forståelig at de siste åra har vært tøffe for deg, både økonomisk og emosjonelt.
Vi oppfatter ikke noe direkte spørsmål i det du skriver, men ønsker likevel å gi noen innspill. Du nevner at Nav var orientert om situasjonen din og at du ved to anledninger ble kjørt til legevakt og krisesenter. Det står ikke noe om at du har snakket med noen om det du har opplevd etter dette.
Det kan være nyttig å snakke med noen for å sortere tanker og bearbeide det som er skjedd. Kanskje har du gode venner og et nettverk rundt deg som du kan snakke med? Hvis du ønsker å snakke med profesjonelle, kan fastlegen din være et sted å starte. Fastlegen kan eventuelt henvise deg til psykolog, hvis du har behov for det.
Krisesenteret er også et sted hvor du kan få råd og veiledning, selv om du har vært i kontakt med dem tidligere. Du kan også ringe Reform Ressurssenter for menn sin Mannstelefonen på 22 34 09 60.
Her møter du en telefonvakt du kan snakke med om det meste. Hjelpetelefonen er Mental Helses telefon- og nettjeneste for alle som trenger noen å snakke eller skrive med. Dit kan du ringe på 116 123.
Skulle du lure på om du har noen rettigheter eller krav på erstatning, kan du kontakte et Støttesenter for kriminalitetsutsatte. Er du redd for at hun skal krenke deg igjen, bør du vurdere å snakke med politiet om muligheter til å forby vedkommende å oppsøke deg.
Hvis det er noe annet du lurer på, skriv gjerne til oss igjen.
Vennlig hilsen redaksjonen