Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Han skulle bare sove hos meg, men så ble han kåt

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Besvart: 02.05.2018

Alder: 16
Kjønn: kvinne/jente

Spørsmål

Hei, jeg hadde en kompis som jeg hadde en liten greie med. Han skulle sove over hos meg, og jeg ga han et nattakyss, han ble kåt og startet å kline med meg, tok av meg klærne, og førte inn penis og fortsatte. Han spurte ikke om jeg ville, om det var greit, han tok heller ikke hensyn til at jeg alltid bruker kondom heller. Og han visste veldig godt at jeg ikke ville pule han før vi eventuelt ble kjærester. Klarte ikke å si nei eller gjøre noe da han er større fysisk og i alder, hadde ikke muskler nok til å dytte han vekk. Det gjorde bare vondt.

Er dette overgrep?

Svar

Hei
Det du forteller høres leit og vanskelig ut.

Det er aldri greit å ha sex med noen uten å forsikre seg om at den andre også ønsker det. Vi oppfatter at du har vært tydelig overfor kompisen din, når du skriver at «han visste veldig godt jeg ikke ville pule han før vi eventuelt ble kjærester». Det du beskriver kan derfor høres ut som et overgrep, selv om det ikke nødvendigvis er et overgrep i lovens forstand. Det viktigste er likevel hvordan du selv opplevde det hele. Slik vi oppfatter deg har det som skjedde satt spor, og du trenger kanskje hjelp til å bearbeide hendelsen?

Mange som har gått gjennom ubehagelige hendelser/overgrep kan ha nytte av å snakke med noen om det. Det kan være en god venn eller en profesjonell, for eksempel helsesøster, noen på helsestasjon for ungdomfastlege eller Dixi ressurssenter mot voldtekt. En profesjonell kan hjelpe deg med å sortere tanker og følelser, eventuelt henvise deg til annen hjelp dersom det er behov for det.

Vi legger ved lenke til et par artikler på ung.no som tar opp hva som er et overgrep og som kan være relevante for deg, se

Vennlig hilsen
dinutvei.no