Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Føler meg tvunget til sex og er blitt usikker på om det er meg det er noe alvorlig feil med

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 37
Kjønn: dame

Spørsmål

Trenger litt hjelp til å se ting fra en annen side, jeg begynner å bli usikker på om det er meg det er noe alvorlig feil med. Har vært i et forhold i ca 2.5 år nå. Jeg har alltid likt å ha sex, men har ikke behov for å ha sex hverdag om som min samboer mener han har. Det er her det største problemet oppstår, siden for ca 2 år siden har han hver kveld når vi legger oss mast om sex helt til jeg er så sliten og trøtt at jeg bare har måttet godta dette for å få sove slik at jeg kommer meg på jobb.

Han har aldri aksepret at jeg ikke har lyst. Vi laget derfor en avtale om at han kunne få sex annen hverdag mot at jeg fikk legge deg uten noen mas de andre dagene. Dette fungerte fint i starten, men jo flere ganger jeg hadde sex med han uten at jeg ville har det utviklet seg til har jeg nå ikke klarer å ha sex med han. Jeg får en slags panikk følelse inne i kroppen og det kan komme enkelte tårer. Men dette bryr han seg ikke om, han bare gjør seg ferdig for så å legge seg til å sove.

Han mener nå at jeg bryter avtalen og at han har rett til å ta på og ha sex med meg for at jeg blandet annet skal få lov å ligge i senga. Siden han jobber dagtid sover han når han kommer hjem fra jobb og er uthvilt når jeg kommer hjem fra jobb på kvelden. Han kan derfor holde meg våken til langt på natt for å få det slik som han ønsker. Han sier jeg er egoistisk, at jeg ikke bryr meg og håpløs fordi han ikke får fri tilgang til min kropp. Når jeg prøver å forklare han at han må respektere meg får jeg bare til svar at jeg er sur og at han må jo få lov til det. At det er jeg som ikke respekterer hans ønsker og at jeg må skjerpe meg. Det er jeg som må ordne dette slik at jeg får lyst.

Jeg klare ikke se hvordan jeg kan løse dette, samtidig som jeg føler meg tvunget til å ha sex for å få sove. Skjønner at dette er bare en side av saken men jeg håper på at dere kan hjelpe meg til å gi meg et syn på dette uten ifra da jeg ikke ønsker å prate om dette til noen.

Svar

Hei, og takk for at du tar kontakt.

Å presse noen til å ha sex og ignorere at de ikke vil, slik du skriver at samboeren din gjør, er alvorlig feil. Det kan også være ulovlig. Det er ikke deg det er noe i veien med fordi du reagerer. At du gjør det er bra. Det som skjer i forholdet deres er viktig å ta på alvor og forsøke å endre på så snart som mulig.

Et utgangspunkt for alle seksuelle handlinger, og et sunt og godt sexliv, er at begge vil og har lyst. Ingen skal oppleve seg tvunget til å ha sex slik du gjør, uansett hvor lyst den andre måtte ha.

Du skriver du ikke ønsker å prate med noen, men vil likevel anbefale deg å snakke med noen, gjerne en fagperson. Ved å sette ord på det du opplever kan du få bedre tak i det som skjer, få hjelp til å sortere tanker og følelser og forhåpentligvis finne ut hva du kan gjøre. På et Nok. Senter, eller et senter mot incest og seksuelle overgrep vil de du treffer ha mye kunnskap om uønskede seksuelle opplevelser og om overgrep. Om du ønsker det, kan du kontakte senteret anonymt. Du kan også ringe gratis og hele døgnet til Hjelpetelefonen for seksuelt misbrukte på 800 57 000.

Vi vil også anbefale deg å ta opp med fastlegen din hvordan du har det. Legen din kan være en god samtalepart å ha råd til hvordan du kan ta best mulig vare på deg selv i det som skjer.

Vi vil ellers råde dere til å søke hjelp for å endre det som skjer i forholdet deres. Det fordrer at samboeren din er villig til å være med. Er han det, kan dere spørre om å få komme til en samtale hos et familievernkontor. Er pågangen stor, kan det være de prioriterer familier med barn men det vil de kunne informere om dersom dere tar kontakt. Her finner du mer informasjon om, og oversikt over hvor familievernkontorene finnes.

Ønsker deg alt godt!

Vennlig hilsen
dinutvei.no