Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Er det vits i å kontakte politiet når jeg husker så lite?

Alder: 19
Kjønn: dame

Spørsmål

Så jeg var med venninna mi til en fyr i helga, og vi drakk en del alkohol. Jeg endte opp med å blacke ut på sofaen, mens venninna mi sovnet i senga hans. Jeg husker ikke mye, men jeg husker å ha våknet av at han var der, også var han kåt. Han spurte om vi kunne ha sex, og jeg sa nei åsså gikk han.

Han sier nå (noen dager etterpå) til venninna mi at jeg runket han og lignende. Jeg husker ikke dette, men hvis det skjedde, utnyttet han ikke meg da? Siden jeg var så full? Telles det som seksuellt overgrep, og er det noe vits å kontakte politiet når jeg husker så lite, og vi er usikre på ha som faktisk skjedde? Vi er også usikker på om det han sier er sant eller ikke

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det er forståelig at du reagerer på at denne fyren kan ha gjort noe seksuelt med deg. Det er også mer enn ugreit dersom han lyver om at noe har skjedd.  

Hvis han gjorde noe seksuelt med deg og du ikke var i stand til å motsette deg det som skjedde, kan det regnes som overgrep. Du skriver du er usikker på om det skjedde noe og lurer på om det da er noen vits i å kontakte politiet. Hvordan politiet vil vurdere en eventuell anmeldelse, er ikke mulig for oss å forutsi. Dersom det ikke er vitner til hendelsen og politiet ikke klarer å finne noen bevis for at det har skjedd et overgrep, kan det være at saken blir henlagt. Det kan imidlertid være informasjon vi ikke er kjent med som bidrar til at politiet starter å etterforske saken. I denne artikkelen kan du lese mer om det å anmelde voldtekt og overgrep.

En mulighet kan være å kontakte en advokat å be om en vurdering av saken din. Du kan eventuelt søke etter en på Advokatenhjelperdeg.no. Inne på siden velger du «Finn Advokat», klikk deretter på «Flere valg» og til slutt «Advokatens rolle». Her velger du bistandsadvokat og du vil få en oversikt over bistandsadvokater i ditt fylke eller kommune. Du kan eventuelt spørre om forholdet du tar opp gir rett til en gratis samtale.  

Å snakke med noen, gjerne en fagperson, kan være til god nytte både for å forstå hva som har skjedd og hva som kan være til hjelp. Det kan for eksempel være fastlegen din som også kan henvise deg videre til annen helesehjelp hvis det er aktuelt. Det kan også få hjelp på et Nok. eller SMISO-senter. Her treffer du ansatte som har erfaring i å møte mennesker som lurer på hva de har opplevd og hva de kan gjøre. Sentrene tilbyr ikke behandling, men kan gi gode råd, også om andre relevante hjelpetilbud. 

Ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen
dinutvei.no