Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Jeg ønsker å anmelde, men husker lite og det finnes ingen bevis

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Besvart: 15.10.2018

Alder: 25
Kjønn: kvinne/jente

Spørsmål

Hei.

For noen år tilbake (husker ikke helt årstallet, men i tidsrommet mellom 2011-2014) møtte jeg en fyr som jeg hadde kjent lenge. Han inviterte meg til han sammen med en annen. De hentet meg i byen der jeg bor og vi kjørte til nabobyen.

Der drakk jeg to shots med vodka og etter det husker jeg svært lite. Det jeg kan huske var at han jeg kjente kom inn og vi hadde sex. Deretter kom hans venn og han hadde sex med meg. Jeg husker veldig lite, og jeg ble vel paralysert og gjorde ingen motstand.

Neste dag var jeg så i sjokk at jeg ville bare hjem. Han ene som voldtok meg kjørte meg hjem, men det viste seg å være den lengste kjøreturen noensinne. Jeg satt og var helt stum og redd. Alt jeg kjente på var skam.

Dagene gikk og jeg fortrengte vel det som egentlig skjedde. Jeg skammet meg og klarte ikke å skjønne det som hadde skjedd. Jeg skyldte på meg selv fordi jeg ble med dem hjem. Jeg var veldig redd for å møte dem og han ene kontaktet meg igjen, men jeg svarte ikke hans meldinger.

Jeg ønsker å anmelde, men tviler sterkt på at dette blir tatt med og jeg er sikker på at saken blir henlagt. Det finnes ingen bevis og jeg husker ikke hvor dette skjedde og ikke husker jeg godt hva de het. Hva anbefaler dere meg å gjøre?

Svar

Hei og takk for at du skriver til oss.

Det du beskriver høres ut som en voldtekt, og reaksjonene etterpå – skyld og skam – er svært vanlige. Du kan eventuelt lese mer om «Vanlige reaksjoner etter vold, voldtekt eller andre seksuelle overgrep» på dinutvei.no.

Når det gjelder spørsmålet om anmeldelse, er det noe du kan få hjelp til å vurdere. Som utsatt for voldtekt har du ha krav på gratis bistandsadvokat før du bestemmer deg for om du skal anmelde. En bistandsadvokat vil kunne gjøre en helhetlig vurdering av saken din, gi råd og eventuelt veilede deg i kontakt med politiet samt bistå deg hvis du skal avgi vitneforklaring.

Du kan søke etter en bistandsadvokat på Advokatenhjelperdeg.no. Når du er inne på siden, og under overskriften «Finn Advokat», klikker du på «Flere valg» og deretter på valget Advokatens rolle». Her velger du bistandsadvokat og du får da en oversikt over bistandsadvokater i hele landet.

Det framgår ikke av det du skriver om du har snakket med noen om det som skjedde. Mange finner det nyttig å snakke med noen for å få hjelp til å sortere tanker og følelser, og å bearbeide det de har opplevd.  Dersom du skulle ha behov for å snakke med noen, kan muligheter være fastlegen din, et Senter mot incest og seksuelle overgrep eller DIXI Ressurssenter mot voldtekt.

Vennlig hilsen
dinutvei.no