Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Vi har barn sammen og den psykiske volden tar aldri slutt. Hvilken hjelp kan jeg få?

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 45
Kjønn: dame

Spørsmål

Hei. Jeg har kommet meg ut av et forhold som besto av fysisk og psykisk vold. Vi har et barn sammen, dette fører til at den psykiske volden aldri tar slutt. Han bruker stadig barnet som «våpen». Blir stadig kalt stygge ting, blir trakassert, terrorisert og truet.

Jeg får ingen hjelp noe sted. Barnevernet har og er inni bildet grunnet far, familiekontoret har vi vært hos flere ganger. Jeg kjenner at kreftene tar slutt, at jeg føler for å gi opp. At jeg ikke orker å være mor osv. Barnet vårt har i tillegg fått diagnosen tourettes. Tenker at det er grunnet alle traumene og at ting aldri ender.

Så hva gjør jeg? Hvilken hjelp kan jeg få? Når tar det slutt? Jeg vil bare ha ro, leve livet mitt, føle glede og være lykkelig. Men denne personen ødelegger virkelig livet mitt, drar meg ned og jeg føler jeg kjemper ustanselig. En konstant krig, og den har nå holdt på i snart 12 år.

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Så godt du kom deg ut av et voldelig forhold, men vondt å høre at du opplever at den psykiske volden aldri tar slutt, og at du ikke får hjelp noe sted. Det er forståelig om det tar på kreftene å være i en konstant krig, og at du nå vil ha ro og føle glede, noe du også fortjener.

Hvis du har tatt opp situasjonen du beskriver til oss med både barnevern og familievern uten å oppleve at det fører fram, vil vi anbefale deg å kontakte et krisesenter. Å snakke med ansatte der, som har god kunnskap om vold og erfaring i å møte mennesker i ulike situasjoner, kan være nyttig for å finne ut hva som kan være til best mulig hjelp for deg nå. De kan ha gode råd å gi, også om andre hjelpetilbud i nærheten av der du bor. Du trenger ikke å være i akutt fare eller å bo på et senter for å få gratis råd, hjelp og støtte. Du kan ringe til et senter og/eller spørre om å få komme dit til en samtale. Her kan du lese mer om hvordan krisesenteret kan hjelpe deg.

Hvis ikke du har snakket med fastlegen din om hvordan du best kan ta vare på deg selv og barnet ditt i det som skjer, vil vi anbefale deg å gjøre det. Legen din kan også ha gode råd om, og eventuelt henvise deg til annen hjelp, dersom det skulle være aktuelt.

Håper det vi har svart er til noe nytte.

Ønsker deg alt godt,

vennlig hilsen
dinutvei.no