Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Var det seksuelt misbruk?

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 31
Kjønn: dame

Spørsmål

Hei. For en del år siden var jeg sammen med en gutt som var like gammel som meg. Fikk aldri møte foreldrene hans, og kom på besøk til meg på hans premisser, spesielt om natten og det kunne ta mange måneder før jeg så han da han plutselig kunne ringe på døren min. Ikke ville han ut å spise, dra på kino etc.

Alt han ville var å ha sex med meg. Da han hadde gjort seg ferdig med meg dro han igjen. I ettertid føler jeg meg brukt. Kan dette stemme? At jeg ble misbrukt?

Jeg ga samtykke men i ettertid så har jeg følt på en følelse at alt han ville var bare å ha sex med meg og ingenting mer som ordentlige kjærester gjør. Jeg aksepterte dette i 7 år før jeg forstod at jeg måtte komme meg ut av det forholdet .

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Å føle seg brukt er en vond følelse. Det virker som mannen du var sammen med, ikke var særlig omtenksom mot deg og at det var riktig av deg å avslutte forholdet.

Ut fra det du forteller, er det forståelig at du føler deg brukt og lurer på om du ble misbrukt. Det du beskriver høres imidlertid ikke ut som misbruk i strafferettslig forstand.

Uavhengig av hva loven sier, kan det som har skjedd, gjøre like vondt for deg, og det viktig at du tar på alvor hvordan du har det i etterkant.

Det kan være nyttig å snakke med en fagperson dersom du lurer på hva du ble utsatt for og med tanke på om du trenger hjelp til å bearbeide det. Hvis dette er noe du sliter med i dag, anbefaler vi deg å snakke med fastlegen din. Legen kan være en god samtalepartner, og eventuelt henvise deg videre ved behov.

Et annet sted du kan ta kontakt for råd eller informasjon, er VO-linja på chat eller telefon 116 006.

Vi ønsker deg alt godt.

Med vennlig hilsen,
dinutvei.no