Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Tvunget til å ta opp lån, hvordan få slettet gjelden?

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 36
Kjønn: dame

Spørsmål

Da jeg ble sammen med exen min hadde jeg 400 000 kr i sparepenger. Etter 5 år i forhold med narsissisten sitter jeg med 300 000 kr i forbrukslån. Alt har gått til ham, samt andre løpende inntekter i forholdet.

Jeg har blitt tvunget til å ta opp lånene. Jeg gjorde det slutt i dag, noen som gjør det håpløst for meg å leve på en inntekt med låneutgiftene. Er det noe måte å få dette slettet på?

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det er en lei situasjon du beskriver å stå i, og vi forstår godt at du lurer på om du kan få slettet deler av gjelden.

Det kan være mulig å få en gjeldsordning eller gjeldssanering, som innebærer å få slettet hele eller deler av gjeld. Det skjer hovedsakelig gjennom forhandlinger med kreditorer. Her på politiets sider kan du lese mer om å søke gjeldsordning og hvem du eventuelt kan kontakte.

Vi vet ikke hvem du står i gjeld til, eller om det er snakk om flere kreditorer. Uansett vil vi anbefale at du drøfter situasjonen din med noen slik at du kan få så konkrete råd som mulig om hva du kan gjøre videre.

Du kan eventuelt spørre banken din om de kan gi deg økonomisk rådgivning. Har man problemer med gjeld eller utfordringer med å betale utgifter, kan også NAV gi gratis råd. Du kan ringe NAV på 55 55 33 39 for å

  • få veiledning om din økonomiske situasjon
  • stille spørsmål om inkasso, tvangssalg av bolig, lønnstrekk og gjeldsordning
  • bestille time hos økonomi- og gjeldsrådgiver på ditt NAV-kontor

Du skriver du ble tvunget til å ta opp lån. I hvilken grad det kan påvirke en gjeldsordning- eller sanering, er vi usikre på. Noen som kanskje kan vite hvor du kan henvende deg for mer informasjon om det, og som ellers har mye kunnskap om å være utsatt for trusler og tvang, er ansatte på Vold og overgrepslinjen. Vo-linjen kan eventuelt kontaktes på Chat eller telefon 116 006.

Vi håper du vil finne fram til en god ordning og ønsker deg lykke til.

Vennlig hilsen oss i dinutvei.no