Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Trusler fra voldelig eks

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Besvart: 04.03.2016

Spørsmål

Jeg har klart å gå fra min psykisk og fysisk voldelig eks, men vi har barn sammen og han truer meg og har vært på døra mi flere ganger…

Jeg er utrygg, men rådvill om hva jeg bør gjøre… Han er hyggelig og ålreit mot meg og ungene når det er andre til stede, men totalt forandret når vi er (/var) alene.

Svar

Hei.

Takk for spørsmålet ditt.

Det høres ut som du er i en vanskelig situasjon og at du er utrygg og rådvill om hva du bør gjøre. Hvis du ikke allerede har snakket med politiet, vil vi oppfordre deg til å gjøre det. Du kan ringe politiet på 02800. Politiet kan hjelpe deg med å vurdere om du trenger beskyttelsestiltak, gi råd om hva du selv kan gjøre, og/eller hjelpe deg med å komme i kontakt med andre instanser hvor du kan få hjelp.

Eksempler på beskyttelsestiltak politiet kan iverksette er besøksforbud og voldsalarm. Eksempler på noe du selv kan gjøre er å installere sikkerhetslås og sikre vinduer mot innbrudd og eventuelt innsyn. Du kan lese mer om ulike beskyttelsestiltak fra politiet og eksempler på forhåndsregler du selv kan ta på dinutvei.no sin side om beskyttelsestiltak.

Det fremgår ikke av det du skriver hvordan dette påvirker barna. Hvis du ikke allerede har snakket med barneverntjenesten, anbefaler vi også at du gjør det. Både politiet og barnevernet kan du kontakte anonymt for å drøfte din/deres situasjon, dersom du ønsker det. Du kan også kontakte et krisesenter for råd. Krisesentrene får mange henvendelser fra mennesker som er i samme situasjon som deg. Her finner du oversikt over alle landets krisesentre.

Lykke til!

Vennlig hilsen, redaksjonen.