Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Søstra mi skriver stygge ting om meg privat i sosiale medier

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Besvart: 11.02.2018

Alder: 53
Kjønn: kvinne/jente

Spørsmål

Hei jeg har en søster som driver på å skrive stygge ting om meg privat i sosiale medier. Og hun nekter å snakke med meg, og når har også resten av mine søsken vendt meg ryggen. Jeg har vært i kontakt med Politiet, men de sier de ikke kan hjelpe meg. Og jeg har vært i kontakt med konflikrådet, men mine søsken ønsker ikke deltage. Jeg prøver å komme i kontakt med min søster som har skrevet mye styggt om meg, for å få et svar. Men uansett hva jeg gjør , konakter henne på telefon eller sosilae medier, blokkere hun meg. Hva kan jeg gjøre ? Jeg søker plasser for å få hjelp, men hvor når Poliiet ikke ønsker å lytte til meg ?

Mvh Anonnym

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det du forteller om høres både leit og ugreit ut, men rammes ikke nødvendigvis av straffelovens bestemmelser. Vi håper politiet har tatt henvendelsen din alvorlig. Det er likevel begrenset hva politiet kan gjøre hvis det søsteren din gjør ikke er straffbart etter norsk lov.

Hvis du trenger å snakke med noen om hva denne vanskelige situasjonen gjør med deg, kan en mulighet være å ta det opp med fastlegen din. Han eller hun kan være en god samtalepart og kan eventuelt henvise deg videre, hvis det er behov for det.

Det finnes også flere telefon- og chattetjenester for dem som har behov for noen å prate med. Her kan du være anonym, og du kan få råd om hva du kan gjøre for å komme videre. Eksempler er Hjelpetelefonen eller Kirkens SOS. Kanskje du kan kontakte én av disse?

Hvis du ikke opplever at dette ga svar på det du lurte på, eller du har andre spørsmål, er det bare å kontakte oss igjen.

Vennlig hilsen
dinutvei.no