Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Redd for å bli funnet, fanget tilbake og utsatt for vold på nytt.

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 43
Kjønn: dame

Spørsmål

Hei. Jeg har over 4 års periode blitt utsatt for psykisk vold å fått angst depresjon og alkohol problemer.

Jeg har blitt sparket ur sengen, tatt kvælrtak, slått, sett i taket under samleiet, jeg er hore, krenkende sexuelle ord at jeg ønsker fler menn, låst inne i hans hus, låst ute, tatt fra meg nøkler mobil så jeg ikke kom meg hjem, knekt fingre mine, dratt meg mot trappa noe jeg ble iskald av å tenkte bare gjør det, kast meg ned så jeg har bevis, har meldinger på telefon at han vil knuse trynet mitt. Han vil kjøre over meg med en veivalse og grave meg ned i garasjen under sement og kontrollerende på mobilen min så endte opp at datteren min sa jeg måtte vekk fra bopelet ellers ville hun ikke ha kontakt.

Jeg har flyttet men jeg er fanget i ett edderkopp spinn jeg må ut av. Jeg har fått store problemer som angst, depresjon og alkolisme og fått hjelp til set men jeg er livredd han skal finne min nye adresse.. hvordan takle en «psykopat»?

Jeg vet ikke veien videre eller hva jeg kan gjøre. Jeg har ikke bevis å kan ikke ringe politi. Jeg er redd og fortvilet for vet han klarer å fange meg tilbake. Noen råd jeg kan gjøre eller oppføre meg nå. Han har små barn som lider men det må jeg ta senere. Ringe anonymt bv men nå bare lurer jeg på råd. Jeg flyttet fra han 6 uker men så fikk jeg en SMS om post som kom dit. Jeg rørte ikke gi adressen min å møtte han. Da var det gjort. Jeg bare føler meg fanget!

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Volden du beskriver at du er blitt utsatt for, er alvorlig. Hvordan du har det i dag, at du er redd for å bli funnet og at han klarer å fange deg tilbake, er viktig å ta på alvor.

Mange kan oppleve at det å bryte med noen, også om de er voldelige, er vanskelig. Er man i tillegg redd for konsekvensene, slik det virker som at du er, er det forståelig om man er usikker og lurer på på hva en bør gjøre.

Først – blir du redd for at han har funnet deg og at du er i akutt fare, ring politiet på 112.

Selv om du ikke har bevis for volden du er blitt utsatt for, kan du kontakte politiet når du er redd for å bli utsatt for vold igjen og kan trenge beskyttelse. Politiet kan vurdere og eventuelt iverksette beskyttelstiltak, også om du ikke har anmeldt forholdet. Du kan ringe politiet på 02800, forklare situasjonen for dem å spørre om de kan vurdere ditt behov for beskyttelse. Det finnes også noen tiltak du kan gjøre selv for å beskytte deg noe. Dette kan du lese mer om i en artikkel du finner link til nederst i svaret.

Det du har vært utsatt for og går gjennom nå, er noe krisesentrene har mye erfaring og kunnskap om. Ansatte der kan ha gode råd å gi deg, og du trenger ikke å bo på et senter for å få gratis råd, støtte og hjelp. Skulle du ha behov for beskyttelse, kan sentrene også tilby det. Vi vil anbefale deg å kontakte et krisesenter i nærheten av deg å spørre om du kan få snakke med noen der, enten på telefon eller på senteret. Det kan være et sted å starte for å finne en trygg og god vei for deg videre.
Her finner du oversikt over, og kontaktinformasjon til landets krisesentre. (Huk av for «Krisesenter» under «Type tilbud»).

Det går ikke fram av det du skriver om du får hjelp og oppfølging fra fastlegen din. Hvis ikke, anbefaler vi at du forteller legen det du har fortalt oss og hvordan du har det i dag. Når det gjelder den psykiske helsen din og problemer med alkohol, skal fastlegen kunne hjelpe og eventuelt henvise deg videre hvis det skulle være aktuelt.

Informasjon om ulike beskyttelstiltak for volds- og trusselutsatte.

Vi håper du finner hjelp veldig snart slik at du både kan være trygg og få det bedre.

Vennlig hilsen
dinutvei.no