Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Lurer på noe om stalking. Får kjærlighetsgreier en gang i året, men finner ikke ut fra hvem.

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 30
Kjønn: mann

Spørsmål

Hei, jeg har ett spørsmål om stalking.Jeg vet ikke om det er noe hjelp å få her, men tenkte å prøve.. I 4 år så har jeg fått diverse anonyme ting i postkassen min som roser og kjærlighets greier. Det skjer 1 gang i året og jeg finner ikke ut hvem dette kan være. Finnes det noen råd om dette?

Svar

Hei, og takk for at du tar kontakt.

Det er forståelig om du ønsker å finne ut hvem som gir deg deg roser og kjærlighetsgreier, og at vedkommende eventuelt skal stoppe å gjøre det.

Er dette noe som blir lagt i postkassa di, og det ikke er mulig å se hvor blomster eller saker er sendt fra, vil det å sette opp et kamera være en mulighet. Det er ikke sikkert at det hverken er ønskelig eller mulig. Hvis du føler deg truet, forfulgt eller krenket, og ikke selv enkelt finner ut av det og/eller får stoppet det, er et alternativ å kontakte politiet.

Vi vil ellers anbefale deg å loggføre/dokumentere alle handlinger der du opplever deg plaget og truet. Det kan være nyttig å ha, dersom du nå eller på et senere tidspunkt ønsker å be politiet om beskyttelse eller vil anmelde forholdet og skal avgi forklaring.

Vi har lagt ved noen generelle råd og som kan være relevante dersom du finner ut hvem som står bak.

1. Gi tydelig beskjed om at du ikke ønsker kontakt
2. Blokker personen(e) fra å kontakte deg på telefon, e-post og sosiale medier.
3. Ikke svar på eventuelle kontaktforsøk.
4. Dokumenter alle hendelser og forsøk på kontakt
5. Ved fare for liv og helse, ring politiet nødnummer 112.

I denne artikkelen kan du eventuelt lese litt om beskyttelsestiltak for trusselutsatte som politiet kan iverksette eller som en selv kan gjøre.

Vennlig hilsen
dinutvei.no