Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Kjæresten har gjort ting som kan virke som psykisk vold. Er så forvirret, uten han er jeg alene i verden.

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 25
Kjønn: dame

Spørsmål

Hei! Kjæresten min har gjort litt ulike ting som kan virke som psykologisk vold, men han sier at han ikke gjorde det genuint og han har sagt unskyld for flere ting. Han har også fortalt meg at jeg ikke er lyttende og aksepterende nok, men for kritisk og dominerende. Det er jeg enig i.

Jeg er så forvirra. Uten han er jeg alene i verden. Igjen. Han er den eneste jeg noen sinne har latt komme innpå meg. Jeg klarer ikke å gå fra han og uansett hva jeg sier slår han ikke opp med meg. Hver dag er det som han lærer noe og innser noe, etter at jeg prøver å fortelle om og forstå følelser og behov. Jeg er dum uansett, er der jeg er nå. Ingenting blir riktig.

Hva gjør jeg?

Svar

Hei, og takk for at du kontakter oss.

Du skriver du opplever ting som virker som psykisk vold, og at du er «dum uansett» og ingenting blir riktig. Det er følelser som er viktig å ta på alvor.

For å finne ut av hva du kan gjøre, anbefaler vi deg å snakke med noen, gjerne en fagperson. Mange opplever det nyttig for å finne ut av hva de opplever og hva som kan være til best mulig hjelp.

Hvis du i første omgang har behov for å snakke med noen, kan du ringe gratis til Mental helses Hjelpetelefonen 116123. De kan også ha tips om andre hjelpetilbud i nærheten av der du bor.

Ønsker dere å fortsette og være sammen, er én mulighet å snakke om det som er vanskelig med en nøytral tredjeperson til stede. Dere kan, dersom kjæresten din er villig til å være med, spørre om å få komme til en samtale hos et familievernkontor. Avhengig av kapasitet, kan det være de prioriteter familier med barn, men det vil de eventuelt informere om når dere konakter dem.

Et sted du også kan henvende deg for råd og eventuelt støtte, er et krisesenter. Ansatte der har god erfaring i å møte mennesker som lurer på hva de er utsatt for og hva de kan gjøre. En trenger ikke å være i akutt fare eller bo ved et senter for å få hjelp.

Her finner du oversikt over og kontaktinformasjon til familievernkontorer og krisesentre.

Ønsker deg alt godt!

Vennlig hilsen
dinutvei.no