Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Jeg utsettes for fysisk vold, men vil likevel gå tilbake til ham

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 21
Kjønn: dame

Spørsmål

Jeg har blitt utsatt for fysisk vold.

Jeg har blitt skrem og krenket flere ganger av kjæresten/samboeren min. En gang slo han i veggen vedsiden av meg når han var sint. En annen gang han ble sint sparket han hundebordet bort i hamsterburdet, så hamsterburdet ble ødelagt, hamsteren fløy ut av burdet. Det gikk heldigvis bra med hamsteren. Jeg fant den på gulvet. Han kastet ting rundt i leiligheten og knuste en vase. Jeg ble veldig redd.

Jeg sier til han at jeg blir redd for han når han blir sånn, men da blir han sint. Han er også veldig hardhent med hunden min. Han får meg til å føle at alt er min feil.Han er vant til store hunder, mens hun er en liten hund på 4 kilo. Jeg har sagt fra til han mange ganger, men han blir sint på henne og tenker ikke over hvor stor han er i forhold til henne. Han brakk beinet hennes med ett uhell. Jeg holdt dette for meg selv i 3 uker, men så fortalte jeg det til foreldrene mine. De sa jeg måtte flyttet hjem, å det gjorde jeg.

Problemet er at jeg savner han. Han sliter psykisk og det er derfor han reagerer som han gjør. Jeg vil gå tilbake til han, men alle andre sier jeg ikke kan pga det som har skadd.

Han er verdens beste kjæreste 80% av tiden, men de siste 20% er han skummel. Han har akkurat startet i behandling for sine psykisk utfordringer.

Hva skal jeg gjøre. Jeg har ingen å snakke med. De jeg har sagt det til ser bare den vonde siden av han, de sier det ikke var ett uhell. Men jeg vet at det var ett uhell.

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Slik du beskriver forholdet ditt, er det bra at du tenker over hva som skjer. At du er usikker på hva du skal gjøre, skjønner vi godt.

Det er også forståelig at du savner en kjæreste som for det meste av tiden er verdens beste. Det er godt å høre at han får behandling for utfordringer han opplever. Det er også viktig at han får hjelp til å mestre sinnet sitt. Selv om noen har det vanskelig, er det aldri en unnskyldning for å reagere på måter som skremmer og skader andre.

Du forteller om et forhold der fysisk vold og krenkelser skjer. Det er alvorlig. Over tid kan det å leve i et forhold som du beskriver, gå ut over helsa di. Hvis du tenker at du vil gå tilbake og utvikle forholdet deres videre, må du stille krav til kjæresten din om at volden og krenkelsene tar slutt. Da trenger dere sannsynligvis hjelp enten hver for dere, sammen eller begge deler.

Å avslutte et forhold, også ett som kan være usunt, vet vi av erfaring at kan være svært vanskelig. Mange bruker tid før de klarer å bryte ut, og kan ha god nytte av å få hjelp underveis.

Det er viktig at du tar vare på deg selv i det som skjer og at du finner noen du kan snakke med, gjerne en fagperson. Å snakke med noen kan være til god nytte for å finne ut av hva du vil gjøre videre og hva som kan være til best mulig hjelp. Det du forteller om i henvendelsen til oss kan være et godt utgangspunkt for en slik samtale.

Unge Relasjoner er en chat for unge mellom 16 og 25 år som er i et usunt forhold. Du kan chatte om du har blitt utsatt for vold og er usikker på hva du skal gjøre. Du kan få svar på spørsmål, råd og veiledning, og informasjon om steder du kan få hjelp. Du kan være anonym når du chatter hvis du du ønsker det. Chatten finner du på ungerelasjoner.no

Du kan også oppsøke en helsestasjon for ungdom, eller om du er student, kontakte studenthelsetjenesten og spørre om å få snakke med noen der. Eller du kan ta opp hvordan du har det med fastlegen din, som kan henvise deg videre til annen hjelp hvis det skulle være relevant.
Her kan du eventuelt lese om hvordan du kan snakke med en helsestasjon/skolehelsetjeneste om vold, og her kan du lese mer om hvordan du kan snakke med fastlegen om vold.

Vi ønsker deg alt godt og lykke til!

Vennlig hilsen
dinutvei.no