Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Jeg ble utsatt for voldtekt. Vil bare glemme alt sammen, men akkurat det jeg ikke klarer.

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 18
Kjønn: dame

Spørsmål

Hei, jeg ble utsatt for voldtekt for 2 dager siden. Jeg klarer ikke å sove, hver gang jeg lukker øynene popper det opp bilder fra dagen. Føler meg så ekkel og skitten.Har det noen tips til hvordan jeg kan komme meg over det. Jeg vil ikke anmelde det, vil bare glemme alt sammen. Men det er akkurat det jeg ikke klarer.

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det er vondt å høre at du er utsatt for voldtekt. At du ikke klarer bare å glemme alt sammen, er forståelig. Overgrep kan påvirke både hvordan en tenker og føler om seg selv, og også gi utslag i andre reaksjoner, lik de du skriver at du har. Det er viktig å ta reaksjonene du opplever og det at du føler deg skitten og ekkel – som det ikke er noen grunn til at du skal føle – på alvor.

Vit at det ikke er uvanlig å få reaksjoner etter overgrep. Type reaksjoner og når de oppstår, varierer fra person til person og det gjør gjerne behov for hjelp også. Du spør om tips til hvordan å komme over det, og vår anbefaling er at du snakker med en profesjonell om hva du har vært utsatt for. Du kan søke og få hjelp, uavhengig av om du tenker å anmelde forholdet eller ikke.

Et sted du kan oppsøke, er et overgrepsmottak i nærheten av deg. Der kan du bli undersøkt, få snakke om hva som har skjedd og hvordan du har hatt det i etterkant, du kan få oppfølging og informasjon om andre relevante hjelpetilbud.

Å snakke med fastlegen din er også en mulighet. Legen kan være en god samtalepart, og sammen med deg finne ut hva som kan være den beste hjelpen for deg nå. Legen kan også henvise deg videre, hvis det skulle være aktuelt. Nederst i svaret finner du link til en artikkel med informasjon om, og hvor du finner oversikt over landets overgrepsmottak.

Ønsker du å snakke med noen som har god kunnskap om voldtekt, kan du også kontakte DIXI ressursenter mot voldtekt. Her kan du lese mer om DIXI og hvordan å kontakte de.

Det kan som nevnt være mange måter å reagere på. I denne artikkelen kan du eventuelt lese mer om reaskjoner etter voldtekt og seksuelle overgrep.

Kort omtale av, og hvor du finner oversikt over landets overgrepsmottak.

Vi håper svaret er til litt nytte, og at du finner rett hjelp for deg snart.

Vennlig hilsen
dinutvei.no