Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Ignorere eller anmelde? Eks stopper ikke å ta kontakt. Sitter også i ledergruppa på jobben.

Alder: 41
Kjønn: dame

Spørsmål

Har en eks som ikke stopper å ta kontakt, sender meldinger, ringer, kjører forbi leiligheten vår, kommenterer hva jeg gjør, sender meldinger som skal minne meg om vår fortid etc. Har bedt han flere ganger la meg være i fred og ikke ta kontakt men det stopper ikke.

Siste månedene har jeg ikke svart noen henvendelser men det tar fortsatt ikke slutt og det er ekstremt ekkelt å føle seg overvåket. I tillegg er han i ledergruppen på jobben så jeg er redd for at det skal gå utover jobben min om jeg ikke svarer.

Skal jeg true med å anmelde han til politiet eller bare fortsette å ignorere?

Svar

Hei, og takk for at du kontakter oss.

Du beskriver en situasjonen som høres vond og ubehagelig ut å være i. Det er forståelig at du lurer på hvorvidt du skal anmelde eller ignorere eksen din.

Siden den som overvåker og forfølger deg er i ledergruppa på jobben din, forstår vi at det kompliserer å å kutte all kontakt og å blokkere vedkommende fra å kontakte deg. På Arbeidslivstelefonen, tlf 225 66 700 kan du drøfte hvordan du kan gå fram og hvilke muligheter du har med noen som har kunnskap om både rettigheter og arbeidsliv. Det kan være til nytte for å finne ut av hva som kan være gode løsninger for deg. De har også en chat. Her kan du lese mer om Arbeidslivstelefonen.

Hvis du er organisert, kan tillitsvalgt på arbeidsplassen din også være én du kan drøfte situasjonen med.

Du kan også vurdere å kontakte en advokat og be om råd og en vurdering av saken. En advokat kan forsøke å henvende seg til eksen din med en formell oppfordring om å la deg være i fred, og/eller bistå deg dersom du ønsker å anmelde forholdet til politiet. Du kan eventuelt søke etter en advokat på advokatenhjelperdeg.no.

Hvis du vurderer å anmelde forholdet anbefaler vi at du «dagbokfører» og med det dokumenterer alle  hendelser der du opplever deg plaget, forfulgt og/eller truet. Et alternativ til å anmelde til politiet, kan være å melde saken inn til konfliktrådet. Et møte der fordrer at den andre parten er villig til å stille og snakke om situasjonen. Hvis du er usikker på om du ønsker et slikt møte, eller har spørsmål knyttet til dette, kan du kontakte ditt lokale konfliktråd å snakke med dem før du bestemmer deg. Les mer om, og hvor du finner ditt nærmeste konfliktråd her.

Ønsker deg alt godt!

Vennlig hilsen
dinutvei.no