Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Hvordan forlate en som ikke vil la deg gå?

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 39
Kjønn: dame

Spørsmål

Hvordan forlate en som ikke vil la deg gå, det er fem felles barn hvor tre enno bor hjemme?

Spurte nav om hjelp for ca ett år siden, men får ingen hjelp hos de pga. at eg flyttet fra mann min en gang før. Gikk dessverre tilbake til han. Detter er no ca 13 år siden. Ting blir ikke bedre. Å jeg er nå meget psykiske utslitt. Går i terapi hos dps, ba om hjelp der i begynnelsen av uken, men ble nok ikke tatt på alvor der.

Vet ikke hva eg ska gjøre, vet bare at eg har fått nok , trur eg kan si at eg lever i psykiske volds forhold. Men er så utrygg at eg stole ikke på noe lengre. Ka kan eg gjøre? Kor kan eg be om hjelp? Mvh fortvilet

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Situasjonen du beskriver høres vond ut å være i, og det er forståelig at du lurer på hva du kan gjøre.

Vi vil anbefale deg å kontakte et krisesenter hvor du kan få snakke med noen om hva som kan være mulige løsninger og til best mulig hjelp for deg nå. Ansatte her har mye kunnskap om ulike former for vold og hvordan å bryte ut av et forhold på en tryggest mulig måte. En trenger ikke å være i akutt fare eller bo ved et senter for å få gratis hjelp og støtte. Her kan du lese mer om krisesentrene og her er finner du oversikt over alle sentrene i landet.

Du kan også kontakte VO-linjen på chat eller telefon 116 006. Det kan du gjøre anonymt hvis du ønsker det.

Familievernkontorene skal gi støtte og hjelp til familier som opplever vansker og konflikter. Et alternativ er derfor også å ringe til et familievernkontor, forklare situasjonen din og spørre om de har råd om hvordan du kan gå fram. Her kan du lese mer om hvordan familievernet kan hjelpe, og her finner du oversikt over landets familievernkontorer.

Hvis du trenger hjelp fra DPS før neste avtalte time fordi det har oppstått en situasjon som gjør at du har behov for akutt psykisk helsehjelp, foreslår vi at du tar kontakt på nytt – og kanskje skal du få noen til å hjelpe deg med å ta kontakt og å forklare situasjonen. Fastlegen eller en ansatt på et krisesenter kan eventuelt hjelpe deg med det.

Det er ikke uvanlig at det kan være både krevende og ta lang til å bryte ut av et forhold, selv om forholdet ikke er så bra. At du tidligere har brutt ut men flyttet flyttet tilbake til mannen din, burde ikke være til hinder for at du skal kunne få hjelp senere. Siden det er ca ett år sida du kontaktet NAV, foreslår vi også at du kontakter NAV på nytt. I løpet av året som er gått, kan det ha dukket opp nye momenter i saken din som i sin tur kan få betydning for hvordan NAV vurderer den. Vi foreslår også at du overveier å be om hjelp i kontakten med NAV. Krisesentrene kan bidra med slik støtte. 

Ønsker deg alt godt, og håper du vil få den hjelpen du har behov for.

Vennlig hilsen
dinutvei.no