Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Er det posttraumatisk stresslidelse?

Alder: 32
Kjønn: dame

Spørsmål

Jeg var i et fysisk & psykisk voldelig forhold i 2 år for noen år siden & mistenker at jeg har slitt med en posttraumatisk stresslidelse i 2 år nå, men har ikke fått det bekreftet.

Hvem er det som kan hjelpe meg med å finne ut om det er det jeg eventuelt har slitt med i 2 år nå?

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Å få reaksjoner etter vold er ikke uvanlig, og det er bra du søker hjelp når du kjenner du har behov for det. Det er mange måter å reagere på etter vold. Behov for hjelp varierer gjerne også fra person til person. Å snakke med en fagperson kan være til god nytte for å finne ut hva som kan være til best mulig hjelp for deg.

Fastlegen kan være et sted å begynne. Legen kan henvise deg videre til annen hjelp, for eksempel psykisk helsehjelp. Her kan du eventuelt lese mer om fastlegen og se film om hvordan å snakke med legen om vold.

En annen mulighet er å søke etter tilbudet Rask psykisk helsehjelp på kommunens nettsider. Det er et tilbud mange kommuner har til alle over 16 år som har angst, lettere depresjoner, og begynnende rus- eller søvnproblemer.

Ønsker du i første omgang bare å chatte eller snakke på telefonen med noen med god kunnskap om vold og som også kan ha råd om hvordan du skal gå videre, kan du kontakte VO-linjen på chat eller telefon 116 006.  Les mer om VO-linja her.

Du kan også kontakte et krisesenter og spørre om råd. Du kan ta kontakt selv om du ikke er i akutt fare eller har behov for et sted å bo. Her kan du eventuelt lese mer og se film om krisesentrene. Oversikt over landets krisesentre, eller andre hjelpetilbud finner du her.

Ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen
dinutvei.no