Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Er det posttraumatisk stresslidelse?

Alder: 32
Kjønn: dame

Spørsmål

Jeg var i et fysisk & psykisk voldelig forhold i 2 år for noen år siden & mistenker at jeg har slitt med en posttraumatisk stresslidelse i 2 år nå, men har ikke fått det bekreftet.

Hvem er det som kan hjelpe meg med å finne ut om det er det jeg eventuelt har slitt med i 2 år nå?

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Å få reaksjoner etter vold er ikke uvanlig, og det er bra du søker hjelp når du kjenner du har behov for det. Hvis du har rett i mistanken din om at du har en posttraumatisk stresslidelse, er det viktig å finne ut om du har det og i så fall få riktig hjelp.

Fastlegen kan være et sted å begynne. Legen kan henvise deg videre til annen hjelp, for eksempel psykisk helsehjelp. Her kan du eventuelt lese mer om fastlegen og se film om hvordan å snakke med legen om vold.

En annen mulighet er å søke etter tilbudet Rask psykisk helsehjelp på kommunens nettsider. Det er et gratistilbud mange kommuner har til alle over 16 år. Du trenger ikke henvisning.

Ønsker du i første omgang bare å chatte eller snakke på telefonen med noen med god kunnskap om vold og som også kan ha råd om hvordan du skal gå videre, kan du kontakte VO-linjen på chat eller telefon 116 006.  Les mer om VO-linja her.

Ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen
dinutvei.no