Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Er det mulig å skille seg uten separasjon?

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 39
Kjønn: dame

Spørsmål

Hei. Jeg er gift med en mann som har utsatt meg for psykisk vold og seksuell vold over flere år. Vi har nå gått i parterapi for å få frem for en 3 part hvordan saken ligger. Han ønsker ikke å skilles, mens eg må bort.

Finnes det noen mulighet for å skille seg uten å være separert i et år først? Han skjønner ikke hvordan eg har det, han forstår ikke at det han har gjoert er så ille. Mens eg sliter veldig med helsen. Vi skal møtes på mandag for praktiske ting, men lurer da på om dette er god nok grunn til å få det rett på skilsmisse? 

Svar

Hei, og takk for spørsmål.

Det er mulig å ta ut skilsmisse uten seperasjon hvis den ene ektefellen har utsatt den andre ektefellen (eller barna) for alvorlig mishandling. Det er noen vilkår knyttet til dette, og vi vil anbefale deg å spørre en advokat om hvordan det vil stille seg for deg og eventuelt hvordan du bør gå fram. 

Du kan søke etter en bistandsadvokat på advokatenhjelperdeg.no. En annen mulighet kan være å kontakte Juridisk rådgivning for kvinner, JURK.

Du forteller at du sliter med helsen, og under omstendighetene du nevner er det veldig forståelig. Vi håper du har noen å prate med for din egen del og som støtter deg gjennom denne perioden. Ofte kan en fastlege være til stor hjelp i tilfeller som dette, og kan eventuelt hjelpe deg å komme i kontakt med andre ved behov.

Vi ønsker deg alt godt.

Med vennlig hilsen
dinutvei.no