Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Er det et sted jeg kan kontakte anonymt, så gutten kan få hjelp ?

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: Ønsker ikke oppgi
Kjønn: dame

Spørsmål

Vet ikke om dette havner under psykisk eller fysisk vold. Men vet om en gutt som har problemer med at han bærsjer på seg. Det har bestandig luktet av han i alle årene i fra barneskolen og frem til nå. Tror gutten er 16 år nå og går på vgs.

Har fundert mye på hvorfor ikke foreldre,skoler osv aldri eller ikke reagerer. Gutten har blitt mobbet og tror han blir det fremdeles. Han har ingen faste kamerater å være med på fritiden som jeg har hørt. Synes så synd på gutten da jeg hører dette om han. Vi bor et sted der rykter spres fort.

Er det et sted jeg evt kan kontakte anonymt, så gutten kan få hjelp ?

Svar

Hei

Takk for at du skriver til oss og for at du bryr deg, Det er bra at du reagerer når du er bekymret for hvordan gutten har det.

Å ta kontakt med noen du kan drøfte situasjonen med og som kan rådgi deg videre, er lurt. Voksne som er bekymret for barn kan kontakte Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111, Hvis du ønsker, kan du være anonym når du tar kontakt.

Du kan også kontakte barnvernstjenesten anonymt. Her kan du lese mer om hvordan barnevernet kan hjelpe.

Det å bæsje på seg etter småbarnsalder kan ha ulike forklaringer. Å være utsatt for vold, overgrep eller omsorgssvikt kan være én forklaring. Du antyder fysisk eller psykisk vold i henvendelsen din. I denne artikkelen kan du  lese mer om det å hjelpe noen som er utsatt for vold. 

Ønsker deg og gutten alt godt.

Vennlig hilsen
dinutvei.no