Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Eksen til samboeren vil ikke la oss være i fred. Hva kan vi gjøre?

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 46
Kjønn: dame

Spørsmål

Hei, hva kan vi gjøre? Jeg har hatt et forhold til en mann i noen år, og han ligger nå i separasjon som snart går ut. Vi er samboere. Probleme er at hun han var gift med, vil ikke la oss være i fred, vi har flyttet til en anen by, vi har sperret alle meld/ mail, telefoner for henne.

Vi har bedt henne slutte. Det kom mellom 50 – 100 meld hver dag. For litt siden fikk vi et brev i posten, da sa hun at nå skulle hun slutte. Da min samboer fikk ny jobb, kom det plutselig masse mail på arbeidsmailen hans, og det er bare trakassering og nedtrapping av meg.

Hva kan man gjøre? Dette begynner å bli så vanskelig, og nedlatende ,jeg føler meg ikke trygg. Skjønner hun har det tøft, men det må jo stoppe.

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Situasjonen du beskriver høres utfordrende ut å være i, og det er forståelig om du ønsker at din samboers eks skal la dere få være i fred.

En mulighet dere kan vurdere er å kontakte politiet. For at politiet skal kunne foreta seg noe, må de som regel vurdere at det kan ha skjedd et straffbart forhold. Det vil igjen kunne avhenge av omfanget og alvorligheten i det som skjer.

Det kan derfor være lurt å loggføre og ta vare på bevis på uønskede kontaktforsøk fra hennes side, for eksempel e-poster og meldinger dersom dere fortsatt skulle få det, eller andre handlinger der dere opplever dere plaget. Det kan være nyttig å ha, dersom dere nå eller på et senere tidspunkt ønsker å anmelde og skal avgi forklaring til politiet.

Et alternativ til å politianmelde, er å melde saken inn til konfliktrådet. Et møte der vil avhenge av at den andre parten også er villig til å stille og snakke om situasjonen. Hvis du/dere er usikre på om dere ønsker et slikt møte, eller har spørsmål knyttet til dette, kan dere kontakte konfliktrådet og snakke med dem før dere eventuelt bestemmer dere. Alle ansatte og meklere har taushetsplikt. Her kan du lese mer om konfliktrådet.

Dere kan også vurdere å kontakte en advokat å be om råd og en vurdering av saken. En advokat kan også forsøke å henvende seg til eksen til samboeren din med en formell oppfordring om å la dere være i fred, og/eller bistå dersom du/dere vil anmelde forholdet til politiet. Du kan eventuelt søke etter en advokat her.

Vi håper svaret er til noe hjelp og at situasjonen vil løse seg snart.

Vennlig hilsen
dinutvei.no