Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Samboeren knuste frontruta på bilen min. Han mener jeg bør betale halvparten da han slo ruta for ikke å slå på meg.

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 33
Kjønn: dame

Spørsmål

Jeg skrev et lengre innlegg (brukte over 1 time) med mange spørsmål (men det ble mistet). Hovedspørsmål, burde jeg betale halvparten av en knust frontrute på bilen, som ble knust av min samboer (da jeg kjørte han på jobb) fordi han var irritert på meg fordi jeg prøvde å formiddle hvordan jeg følte meg for noe annet.)

Han slo den i stykker med knyttnevene. Han mener jeg burde betale halvparten.og sier at han slo i bilen for å ikke slå på meg.

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Vi har alle et ansvar for hvordan å håndtere eget sinne. Uavhengig av hva dere snakket om i forkant, så er det alvorlig å reagere med å knuse frontruta di. At han slo ruta istedenfor deg, er ikke et argument. Det virker også urimelig å knuse frontruta til noen for så å be de om å betale halvparten. 

Vi vil sterkt anbefale dere å søke hjelp slik at ikke tilsvarende hendelser skjer igjen. Et sted dere sammen kan ta kontakt, er et familievernkontor. Der kan dere få hjelp til å snakke om situasjonen du beskriver og å jobbe med å bedre kommunikasjonen og forholdet deres. 

Skulle du ønske å snakke med noen som har god kunnskap om ulike former for vold, kan du kontakte VO-linjen på chat eller telefon 116 006, eventuelt et krisesenter. En trenger ikke være i akutt fare for å få råd og støtte.
Her kan du søke etter et familievernkontor eller krisesenter i nærheten av der du bor (kryss av for familievern og/eller krisesenter under “Type tilbud”). 

Ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen
dinutvei.no