Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Jeg har flyttet og er redd han skal skade meg når jeg kommer for å hente resten av eiendelene mine

Besvart: 22.06.2018

Alder: 47
Kjønn: kvinne/jente

Spørsmål

Kan politiet bistå med hjelp til å hente resterende eiendeler?Er redd han kommer til å skade meg dersom jeg gjør dette alene.Har fått hjelp av venner til å kjøre disse tingene.Han har truet meg.Han har blant annet sagt at når jeg skal hente dette så må jeg passe på at han ikke er hjemme.

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Ut fra det du forteller, høres det både fornuftig ut og vi støtter deg i å ha med noen når du skal hente eiendelene dine.

Avhengig av hvor travle de er, vil politiet eventuelt kunne hjelpe deg. Du kan kontakte lokalt politi på telefon 02800 eller oppsøke din nærmeste politistasjon og forhøre deg om og når du kan få hjelp.

Det kan være nødvendig å dokumentere hvilke eiendeler som er dine, dersom den som bor i leiligheten, ikke er hjemme når du/dere kommer. Uten slik dokumentasjon, kan politiet kun hjelpe deg med å hente eiendeler som åpenbart er dine, som pass, toalettsaker og klær.

Hvis du har anmeldt han som bor i leiligheten, for eksempel for vold, kan du kontakte etterforsker i saken og spørre om han/hun kan hjelpe.

Vi håper situasjonen løser seg slik at du trygt kan hente eiendelene dine.

Vennlig hilsen
dinutvei.no