Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Kan politiet stanse truslene fra eksen?

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 30
Kjønn: dame

Spørsmål

Jeg har valgt å bryte et forhold, som har vært preget av krenkelser, psykisk vold, kontroll, m.m. Nå når jeg har sagt at det er over, oppfører han seg svært truende, sier at han skal ødelegge livet mitt. Han truer med å falskt melde meg til barnevernet, ringe skole og jobb for å spre løgner om meg. Han sier mange krenkende og skremmende ting.

Kan jeg få hjelp av politiet for at truslene skal ta slutt? Har ingen fysiske bevis og er redd for at det skal bli være.

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Så bra du avsluttet forholdet, men vondt å høre at eksen din truer og krenker deg.
Du kan kontakte politiet på 02800, eller oppsøke din nærmeste politistasjon å si at du ønsker å snakke med dem om at du blir truet. Om, eller hvordan politiet kan hjelpe, er derimot ikke mulig for oss å si.
Uansett kan det være nyttig å dokumentere de gangene du opplever deg truet slik at du eventuelt kan vise det til politiet senere. Nederst i svaret finner du link en artikkel om beskyttelsestiltak som kanskje er relevant.

Et alternativ til å anmelde, kan være å melde dette inn som en sak til konfliktrådet. Et slikt møte fordrer at begge parter er villige til å stille og drøfte saken. Hvis du er usikker på om du ønsker et slikt møte, eller har spørsmål knyttet til dette, kan du kontakte ditt lokale konfliktråd og snakke med dem før du bestemmer deg. Alle ansatte og meklere der har taushetsplikt. Her kan lese mer om konfliktrådet og hvordan du tar kontakt.

Her kan du lese om beskyttelsestiltak og hva du selv kan gjøre for å føle deg tryggere.

Vi håper situasjonen vil endre seg veldig snart.

Vennlig hilsen
dinutvei.no