Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Kan dere anbefale en retreat etter å ha vært utsatt for vold?

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 57
Kjønn: dame

Spørsmål

Kan dere anbefale en retreat, et sted der man kan komme seg, evt et sorgsenter, når alt håp er ute? Når man har gjort alt man kunne og likevel dypt merket, 10 år etterpå…

Jeg var utsatt for grov vold og drapstrusler hjemme konstant i nesten 10 år. Fikk korte besøksforbud, men alle anmeldelser ble henlagt av politiet. Jeg klarte å bli fri for 10 år siden. Ingen har utredet meg for ptsd, jeg har vært mer eller mindre overlatt til meg selv. Prøvd psykologer, men ingen hjelp.

Mistet halve familien min… Nå er jeg kjempesliten. Har fått Crohn sykdom pga binyrene som har pøst ut kortisol og adrenalin alle år under mishandlingen. Hadde virkelig trengt et sted å få recovery. På forhånd takk.

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det er vondt å høre hva du har vært utsatt for og hvordan du har det i dag. Den beste anbefalingen vi kan gi er å starte å snakke med fastlegen din. Selv om du har snakket med legen din tidligere om behov for hjelp, vil vi anbefale deg å gjøre det igjen. Forklar hvordan du har det i dag og fortell eventuelt det du skriver i henvendelsen din til oss. Du kan spørre om legen kjenner til steder som tilbyr retreat og / eller sorgbehandling, og sammen kan dere finne ut hvilke muligheter som finnes.

Det kan også være noen tilbud hvor du ikke trenger henvisning, men hvor du må betale selv. Hvis det er noe du har mulighet til, kan du eventuelt se om Institutt for Sjelesorg ved Modum Bad kan være noe for deg. De tilbyr blant annet rekreasjonsopphold fra ett døgn til fire–fem uker. Her kan du lese mer om tilbudet deres.

Ønsker deg alt godt og at du får den hjelpen du har behov for.

Vennlig hilsen
dinutvei.no