Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Blir trakassert, kan jeg anmelde på nett?

Alder: 22
Kjønn: dame

Spørsmål

Heisann, min x’sammboer har funnet seg en dame han har drevet og koset seg med. Men denne dama vil ikke slutte og sende meg meldinger etter jeg har flyttet ut fra han. Jeg har blokkert henne, men da finner hun nye kontakt måter for og nå meg. Jeg føler med trakkasert og ikke trygg i det heletatt. Sånn som jeg føler det og mine nærmeste ser på dette kan vedkommende være truende til og møte opp på min dør. Jeg har lyst til og andmelde henne for trakkasering over nett. Men er usikker på fremgangsmåte til dette.

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det er vondt å høre at du føler deg trakassert og utrygg. Når det gjelde hva du kan anmelde på nett og ikke, så finner du informasjon om det her: https://www.politiet.no/tjenester/anmelde/

For å anmelde andre hendelser må du møte hos politiet. Mange steder må du ha en avtale før du møter opp. Her kan du sjekke med ditt nærmeste politi hvor du kan møte og når det er åpent.

Vennlig hilsen
dinutvei.no

KORONAKRISEN – HJELP VED VOLD OG OVERGREP

Døgnåpne tjenester:

Er du voksen og trenger selv hjelp eller ønsker å hjelpe en annen voksen?

Er du bekymret for et barn eller trenger hjelp i omsorgen for barn?

På nettsidene våre finner du oversikt også over andre hjelpetilbud. Det varierer hva de ulike tjenestene kan tilby i øyeblikket. Vi anbefaler deg likevel å ta kontakt og sjekke ut hvilken hjelp du kan få. Spørsmål- og svartjenesten på dinutvei.no er også åpen.