Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Er det psykisk vold jeg ble utsatt for i tidligere forhold?

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder: 50
Kjønn: dame

Spørsmål

Hei. I mars 2018 møtte jeg en mann 47 år blandt felles venner. Vi bodde hver for oss frem til okt mnd 2018, da gikk hans husleiekontrakt ut! Jeg ble da spurt om han kunne bo hos meg. Jeg var ikke klar for å ha noen samboer. Jeg syns det var veldig rart at han ikke hadde fått leid seg noe nytt sted å bo,og gjorde ingenting for å skaffe seg bolig.

Etter avtale flyttet han inn hos meg. Avtalen var kun til han fikk ordnet et annet sted å bo. Mnd gikk, ingenting skjedde. Okt, nov, des mnd bodde han hos meg,også mars,april 2019. Han snakker veldig nedlatende til meg. Ber meg holde kjeft. Kaller meg for mye stygge ord. Kritiserer mitt hjem,mine få venner,familie. Kritiserer også mine klær. Truende oppførsel til tider. Snakker nedlatende om meg til sin familie og venner. Han lyver mye til meg. Ja det er så mye stygge ord han kaller meg for.

Jeg tenker dette er psykisk vold over lang tid nå? Hva dette har gjort med meg er! Stress, stress annfall, dårlig nattesøvn, urolig, dårlig helse med muskelknuter, ukonsentrert. Han legger skyll på meg for alt. Det handler ikke om meg har jeg skjønt over tid. Jeg har ryddig økonomi, leier leilighet. Han selv tar ikke tak i sitt liv. Er nedlatende og frekk. Utnyttende på alle måter. Noen eksempler på hva han har sagt til meg de mnd han bodde hos meg! Bor ikke her nå heldigvis.

Du er ekkel pga du har en eks av utenlansk opprinnelse. Søppel, rotter, og utleninger hører hjemme her jeg bor i Oslo. Ekkel å ha sex med pga tidligere eks. Hore, stygg, ikke fruktbar, prippen fordi jeg liker et rent og ryddig hjem. Jeg pleier å si at 2 forskjellige meninger er lov til å ha. Er man ikke enige, så er det greit, og man lar det ligge. Jeg ønsker ikke kranglinger og diskusjoner. Han mener at jeg ikke skal ha lov til å ha mine meninger. Det er helt bak mål hans væremåte ovenfor meg. Politiet kom til min leilighet. Fikk han ut herfra for godt! Jeg ser meg ikke tilbake nå! Jeg vet nå at dette er en psykisk syk person.

Hva er dette for noe egentilig? Er det psykisk vold i tidligere forhold? Jeg har det mye bedre nå. Mvh

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det er godt å høre at mannen ikke lenger bor hos deg, og at du har det mye bedre nå.

Det du beskriver at har skjedd høres ut som psykisk vold. Her kan du eventuelt lese mer om psykisk vold.

Det er godt du har kommet til at dette ikke handler om deg, ansvaret ligger hos den som utøver vold. Kanskje du likevel skal vurdere å snakke med noen om det du har opplevd, gjerne en fagperson. Å snakke med noen kan være til god nytte både for å forstå hva som har skjedd og for å bearbeide det. Fastlegen kan være en slik samtalepart og vil også kunne henvise deg videre til annen hjelp hvis det er aktuelt. Her kan du lese og se film om å snakke med fastlegen om vold og overgrep.

Ønsker du å snakke med andre som har god kunnskap om ulike former for vold, kan du også ringe et krisesenter. Du trenger ikke være i akutt fare for å ta kontakt. Her kan du lese om krisesentrene.

Ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen
dinutvei.no