Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Dinutvei og The Body Shop slår seg sammen mot vold og overgrep

Banner - Det finnes en utvei

Mange som har vært utsatt for vold eller overgrep ber ikke om hjelp. Nå slår Body Shop og dinutvei.no kreftene sine sammen for å vise at det finnes veier ut av vold og overgrep.

Det finnes hjelp

12. oktober lanserte The Body Shop kampanjen «Det finnes en utvei» lansert. Kampanjen setter fokus på vold i nære relasjoner og seksuelle overgrep. Målet er å utgjøre en forskjell for volds- og overgrepsutsatte ved å øke kjennskapen til de mange hjelpetilbudene som finnes og som er samlet på dinutvei.no.

Les om kampanjen på nettsidene til The Body Shop

Ikke alle vet hvor det er hjelp å få

«Svært mange av oss opplever, er berørt av eller utøver vold mot noen vi er i nær relasjon til i løpet av livet. Dinutvei.no tilbyr informasjon og kunnskap om vold og overgrep og er en veiviser til de mange hjelpetilbudene. At Body Shop ønsker å øke kjennskap til og kunnskap om dette tilbudet er utrolig flott, og noe vi setter stor pris på», sier Geir Borgen, redaktør i dinutvei.no.  Dinutvei.no vil bruke kampanjeperioden til å sette ekstra fokus på at det er hjelp å få.

«Vi er veldig stolte over å samarbeide med dinutvei.no i denne kampanjen. Vi ser at vold og overgrep er langt mer vanlig enn mange av oss er klar over, og dessverre er det altfor få som vet hvordan de kan få hjelp. Dette kan denne kampanjen hjelpe til med», sier Caroline Normann, PR & Markedsansvarlig i The Body Shop Norge.

Mer enn 400 ansatte i Body Shop sine 47 butikker har gjennomgått opplæringsprogram og bytter ut uniform med «Det finnes en utvei» t-skjorter. Fra 12. oktober og frem til jul brukes også store flater i butikk, sosiale medier og selskapets kundeklubb for å promotere kampanjen.

Visste du at?

1 av 20 barn har blitt utsatt for alvorlig fysisk vold hjemme.
(Ungdoms erfaringer med vold og overgrep i oppveksten.Rapport nr. 4 2019)

Nesten 1 av 10 kvinner har vært utsatt for alvorlig vold fra partneren sin.
(Vold og voldtekt i Norge. Rapport 1/2014)

1 av 10 kvinner opplever voldtekt i løpet av livet.
(Vold og voldtekt i Norge. Rapport 1/2014)

1 av 4 drap er partnerdrap.
(Partnerdrap i Norge 1990-2012)

65.000 personer over 65 år blir utsatt for vold eller overgrep hjemme.
(Vold og overgrep mot eldre personer i Norge)