Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Hvor kan jeg få hjelp etter å ha opplevd partnervold?

Dette svaret er over ett år gammelt og kan inneholde utdatert informasjon.

Besvart: 07.12.2018

Alder: 41
Kjønn: kvinne/jente

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hvor jeg kan oppsøke hjelp etter at en har blitt utsatt får partnervold, det har gått 8 år siden jeg gikk ut av forholdet, men vi har 2 barn sammen, så vi sees ganske ofte. Merker at jeg blir veldig stresset, engstelig, og at fortiden kommer tilbake som bilder nå. Skulle gjerne hatt noen å prate med og jobbe med dette.

Svar

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det er bra at du har kommet deg ut av et forhold der du opplevde vold. Det er ikke uvanlig å få reaksjoner etter å ha vært utsatt for vold, slik du beskriver at du får. Det at du på grunn av barna, stadig må forholde deg til denne personen, gjør det sikkert ikke enklere for deg. Du kan lese mer om reaksjoner etter vold i denne artikkelen.

Du skriver at du gjerne skulle hatt noen å prate med, og det høres ut som en god ide. Det kan være til god hjelp for mange å få snakket om det man har vært utsatt for, for å sortere tanker og følelser og håndtere det en opplever av engstelse og stress i ettertid.

Et sted å starte er å snakke med fastlegen din om det du har opplevd og hvordan du har det nå. Fastlegen din kan eventuelt henvise deg videre, for eksempel til psykolog eller psykisk helsehjelp i kommunen din. Et annet alternativ er å kontakte et krisesenter. Ansatte ved et krisesenter har lang erfaringer i å snakke med mennesker i lignende situasjon som du er i, og kan ha gode råd å gi deg.

Vi håper svaret er til hjelp for deg, og ønsker deg lykke til med å finne noen å snakke med.

Vennlig hilsen
dinutvei.no