Dinutvei.no Logo Nasjonal veiviser
ved vold og overgrep

Faren min misliker at jeg er sammen med en eldre mann og truer med vold

Besvart: 11.09.2018

Alder: 22
Kjønn: kvinne/jente

Spørsmål

Min far er rasende fordi jeg er sammen med en mann som er mye eldre enn meg. Det er over 5 måneder siden min far fikk vite om forholdet, og nesten hver gang jeg har snakket med min far siden da blir han sint og kommer med voldstrussler mot min kjæreste. Ikke til kjæresten min direkte, men far er veldig klar på hvordan han vil banke han opp eller værre, og at dersom han møter kjæresten min vil det ende med min far i fengel fordi han ikke vil kunne beherske seg selv. Far har sagt dette ved flere anledninger til meg selv og min mor, og eg er oppriktig bekymret for om far vil oppsøke min kjæreste og utøve vold mot han.

Jeg er bekymret for min far, og er overbevist om at han trenger hjelp til å takle situasjonen, men han nekter å oppsøke psykolog eller lignende.

Er det noe jeg kan gjøre for å sikre min far hjelp mot hans vilje og forhindre mulig vold mot kjæresten min?

Svar

Hei,og takk for at du skriver til oss.

Å true noen med vold er alvolig, og det er leit at du – og kjæresten din – opplever det du forteller.

Slik du beskriver situasjonen, finnes det nok ingen lovhjemmel som kan tvinge faren din til å motta hjelp han selv ikke ønsker.

Vi støtter deg i det å oppfordre faren din til selv å søke hjelp.

En mulighet kan også være at du kontakter et familiervernkontor og ber om råd for din egen og kjæresten din sin del eller om at du og faren din sammen kan komme til en samtale. En samtale forutsetter at faren din frivillig medvirker til det. Du kan lese mer om familievernet og hvor du kan finne et familievernkontor her.

Dersom det oppstår en akutt situasjon hvor dere blir redde for at faren din faktisk skal bruke vold mot kjæresten din – kontakt politiet på 112. Du/dere kan også kontakte politiet på tlf 02800 for å få hjelp til å vurdere og få råd om hvordan dere kan forholde dere til truslene.

Vennlig hilsen
dinutvei.no